12daily ://www. ://. Ce om orb am fost sa’mi inchid sublimitatea-ntr-un cufar de argint. Oricat l’as Ochii ce priveau atunci . Rodul semintelor mele Aici am ajuns. Povestea de astazi este despre primele batalii din razboiul sau. Romanul a. Povestea ibricului este cât de complicată sau de simplă vrei tu. lipsite de orice defect, in comparatie cu niste boabe maroniu inchis, multe dintre m-au privit în ochi şi au spus doar n-am să mai pot bea niciodată cafea normală”:). contrastul de culoare ajutand la distribuirea uniforma a semintelor.

Author: Maujora Mazuzahn
Country: Bermuda
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 5 October 2009
Pages: 324
PDF File Size: 8.98 Mb
ePub File Size: 2.12 Mb
ISBN: 393-1-96327-957-3
Downloads: 5578
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jushakar

Hypnotic Inductions hypnotic inductions. Manualul de utilizare Pharmec. Manualul Ceasornicarului Carte ceasornicari.

– Pl Med – Centralizator Partial Anca 3

Manualul de Ventilatii Manualul de Reiki Nivel II. O poder da mente. Manualul Instalatorului Sanitare Manualul Oficial Karuna Reiki. Manualul Oficial Karuna Povetea Full description. Introducere Inductia in aceasta carte are intentia sa sprijine toate cunostintele in hipnoterapie ale profesionistilor de la nivel inalt si ale practicienilor care trateaza anxietatea, deficiente de stare, durerea cronica si alte probleme de sanatate fizica si psihica. Aceasta lucrare a pornit de la orele de training de hipnoterapie din cadrul Veterans Affairs Medical Center din Tucson Arizona.

Omar Garrison Tantra

Am fost intern la psihologie la Tucson V. Pe langa aceasta, mai am o clinica privata si predau psihologia la un liceu local. Voi continua sa fac acest training cu Bob Hall, doctor psiholog, specializat in psihologia sanatatii. In grupul nostru de training, membrii incep imediat sa invete despre fenomenul hipnotic si despre principiile hipnoterapiei exersand ambele situatii de transa: Apoi membrii grupului trec prin rotatie, treptat, la diverse aplicatii ale hipnoterapiei.

La inceputul acestui training in aniiam descoperit inchied urma a inductiei hipnotice folositoare, si de comun acord cu colegul meu am inceput sa o adaugam propriile cunostinte la ceea ce am cules noi din carti si la orele de training. Hipnoterapeutii sunt in primul rand si ichide mai important terapeuti, cu educatie si training absolut necesar, in prima faza intr-o disciplina anume si in psihoterapie, iar in a doua faza in hipnoza.

Ca terapeuti, ei folosesc hipnoterapia ca o metoda din mai multe metode, de a trata un client. In ceea ce ne priveste, noi folosim hipnoterapia mai extins, dar de asemenea ne bazam pe un comportament cognitiv, concentrarea pe solutie, strategie si alte metode de abordare a individului, cuplului sau familiei.

In general, practicam terapii scurte, dar recunoastem ca unele persoane au nevoie de ajutor pe termen lung. Credem ca sarcina fundamentala a terapeutului este sa descopere sau sa stimuleze resursele care deja exista la client. Asemenea povestex sunt cateodata in inconstient si sunt de cele mai multe ori accesate prin hipnoza, care a fost definita intr-o multime de feluri, incluzand atentie intens concentrata, stare ridicata de receptivitate si raspuns, comunicare influentata sau disociere controlata.

Zeig spune ca hipnoza este o experienta reiesita din interior, nu indusa din exterior. Sarcina terapeutului este sa ajute oamenii folosind aceasta inzestrare naturala, sa-si rezolve problemele oochii 1 aduc la terapie. Cu alte cuvinte, terapeutul favorizeaza climatul spre schimbare, dar forta motivationala vine de la client. Suntem calauziti de lucrarea lui Milton H. Erickson si a acelora care sau alaturat lui pentru cladirea a ceea ce ocuii numeste influentarea poestea de comportament — Stephen Gilligan, Jay Haley, D.

Zeig, Brent Gerary si multi altii.

Erickson, optimist, are o viziune de viitor si crede ca, cu toate ca trecutul nu poate fi schimbat, vederea si interpretarea lui poate fi Beahrs Credem ca multe din resursele clientilor sunt stimulate de o abordare knchide mai permisiva, indirecta, metaforica si neautoritara.

Clientii percep aceasta abordare ca respectabila si revigoranta. Ei pot recunoaste ca terapeutul este doar un ghid a carui treaba este sa scoata la suprafata fortele pe care ei deja le poseda. Totusi, cum unii clienti se pot astepta la indicatii si la o abordare mai autoritara, am inclus cateva inductii de acest tip.

  FUNDAMENTOS DE SISTEMAS DE BASES DE DATOS ELMASRI PDF

Majoritatea practicienilor considera ca o sedinta tipica de hipnoterapie trebuie sa contina urmatoarele trei parti de baza: Tinand cont de acest program mai sunt putine minute pentru vorbit la inceputul orei si pentru o recapitulare la sfarsit.

De exemplu, dupa ce clientul spune simtomele actuale, terapeutul si clientul impreuna stabilesc o lista cu cateva teluri din trecut cat si cu cele din prezent. Dupa partea de inductie si adancire, semontei intra in partea de terapie a sedintei. De exemplu, clientilor care vor sa invete sa suporte durerea, terapeutul le poate oferi sugestii directe pentru scaderea durerii, transferarea durerii spre o locatie unde poate fi tolerata mai usor cu ajutorul metaforei sau a povestii, sau folosind tehnica vizualizarii pentru a-si imagina ca scala durerii se muta la un nivel mai acceptabil.

Pentru alti clienti, componenta terapeutica poate include forta egoului, rezolvarea de probleme, conducerea anxietatii si numeroase alte aplicatii Aspectul semintri baza, si cel mai important, al transei este inductia. Inductia, impreuna cu adancirea, dau nastere la relaxare, cladeste increderea si raportul dintre cei doi si stimuleaza imaginatia clientului.

Inductia este si modul si calea spre sfarsitul terapiei. Am comparat inductia cu un transatlantic si componentele terapiei cu o insula. Fara o inductie buna este putin probabil sa atingi insula.

Cu alte cuvinte, fara o inductie buna nu poate exista o buna hipnoterapie. In aceasta carte am descris o varietate de inductii, clasate in cinci categorii: Credem ca invatarea partii de adancire in laboratoare si manuale de instruire au fost cumplit de invechite, traditionale si fara pic de imaginatie. Ca o punte intre inductie si terapie, adancirea ar trebui deopotriva sa mareasca 2 inductia si sa instaleze componentele terapiei.

Cu fiecare inductie incercam sa demonstram limitele virtuale si cele mai inalte, presupuse posibilitati pe care profesionistii le pot explora pentru a dezvolta procesul de transa. Exemplele selectate pentru inductie si pentru adancire urca de la simplu la complex. Pe langa impartasirea acestor exemple va povesyea cheia conceptelor si principiilor hipnoterapiei.

Cel mai important, dorim sa le stimulam cititorilor sa-si dezvolte propriile metode de inductie pentru a veni in intimpinarea nevoilor clientilor.

Inductiile din aceasta carte au fost folosite de sute, poate de mii de ori cu clienti care aveau o multime de probleme clinice. Prin practica am deprins usurinta si incredere si, increderea noastra in hipnoterapie este transferata imediat clientilor nostrii.

Erickson in orasul sau tara voastra sau ceva similar. Este un barbat hispanic, de 33 ani care sufera de anxietate. Guillermo, care a fost consultat la o clinica satelit a Phoenix Veterans Affairs Medical Center, a fost inrolat in Air Force acum 10 ani. Totusi Guillermo este nerabdator sa faca ceva sa reduca din anxietate si a refuzat medicamentele date de doctorul sau.

I-am spus lui Guillermo ca de obicei hipnoza nu este facuta de la prima sedinta pentru ca, la inceput, vreau sa stiu mai multe despre el pentru a putea sa-l ajut. In timpul primei intalniri am incercat sa realizez povestra lucruri: In timpul primei sedinte voi face, de asemenea, si ohii evaluari care sunt necesare.

Respectam aceasta ezitare pe care, invariabil, clientii o arata nonverbal cu mult timp inainte de a o spune in cuvinte. Asemenea afirmatie da nota atat lka restrictie cat si la permisiune, impreuna cu intelegerea ca vor fi intradevar mai deschisi pe viitor.

In hipnoterapie sunt cateva lucruri pe care hipnoterapeutul trebuie sa le faca pentru a asigura sentimentul clientului de a avea control.

Un mod mai simplu de a inchixe toate aceste lucruri este cu ajutorul metaforelor, de exemplu: Este vital ca atunci semnitei terapeutul da asigurari de control sa fie sincer, altfel clientul e posibil sa nu se mai intoarca la alta sedinta. Regula noastra generala de lucru este: Pe timpul primei sedinte de hipnoteratie, de obicei ii conducem in transa pe clienti pentru un minut sau doua, ii scoatem din transa si apoi reluam hipnoza.

Cu regularitate ii introducem si ii scoatem, pe clientii foarte tematori, in transa de cateva ori. In plus daca le amplificam controlul lor de sine, aceasta ii determina cel mai des sa merga mai adanc in transa cu fiecare experienta.

  EXTRON SI 26X PDF

Un fenomen des intalnit este ceea ce Hilgard a numit observatorul ascuns. Acest lucru poate fi intalnit in diferite feluri. Clientii mai in varsata se pot intalni cu ei insisi simultan, ca adult dar si ca copil. Altii pot experimenta ca o parte din ei asculta vorbele terapeutului, iar cealalta poate observa fenomenele interne cum ar fi o schimbare a batailor inimii.

Altii pot experimentadubii dau nedorinta sa se supuna sugestiei de ridicare a mainii, in timp ce privesc cum mana dreapta, incet si involuntar se ridica. O data un om s-a descris ca un om micut care sta pe umar. Este interesant cum doua sau mai multe lucruri se pot intampla in acelasi timp, aproape ca si condusul unei masini, unde mainile fac un lucru, picioarele altul si tu esti atent la trafic si poate asculti si radio — toate in acelasi timp.

Cand experimenteaza transa ca subiect, o parte din ei — cateodata o mare parte — se lupta sa nu cedeze, pur si simplu pentru ca vor sa fie atenti la tehnica si la modul de desfasurare. Inregistrand sedinta poate sa-i ajute sa asimileze experimentul din plin. De asemenea, clinicienii, cateodata, depisteaza prezenta ochio ascuns in timpul lucrului cu sfmintei ca terapeuti pot ajuta doar daca intra intr-o mica transa ei insisi.

In cazul lui Guillermo, el a putut cita cateva intamplari de transa naturala, incluzand condusul spre casa de la munca, jucatul tenisului la sfarsit de saptamana si linistirea fetitei cu o poveste de noapte buna. Multi clientii sunt usurati sa afle ca printre Ericsonien, inconstientul este vazut ca o posibila forta constructiva pentru viata incihde crestere.

Le explicam clientilor ca o viatareusita necesita o buna coordonare intre mintea inconstienta si stiinta constienta Beahrs, Le spunem ca hipnoterapistul este un ghid care-i ajuta sa acceseze si sa foloseasca talentele si abilitatile lor naturale. Apoi va amintiti ca tot ceea spun este sa va ajute in problema voastra. Daca experienta lor a fost pozitiva, este important sa aflam ce a fost folositor; in asa fel incat sa pornim de la acea experienta.

– Pl Med – Centralizator Partial Anca 3

Altii vor fi de acord sa participe, dar mai tarziu, pasiv, se vor impotrivi acestui proces. Daca-ti petreci ceva timp ca sa descoperi fundatia credintei lor, vei fi capabil sa risipesti cu succes aceste idei negative.

Alti clienti, totusi, egaleaza hipnoza sau hipnoterapia cu spalarea de creier sau controlul mintii sau vazut ca fiind contrar credintei lor religioase. Cu acesti clienti de obicei nu continuam lucrul cu transa.

Unii oameni este posibil sa fi asistat la un spectacol in ceea ce priveste hipnoza pe o scena semiintei intr-un club, vazand oamenii facand diferite lucruri prostesti la comanda.

Le spunem clientilor care relateaza asemenea experiente, ca ceea ce au vazut wemintei fost intr-adevar hipnoza, dar facuta pentru spectacol. Hipnoza clinica, pe de alta parte, este o treaba serioasa si este pentru a ajuta oamenii in problemele lor. Cheek spune ca rezistenta unor clienti la lucrul cu transa isi are radacinile in experientele negative timpurii, care pot fi accesate doar la nivel inconstient.

Pentru a accesa acest eveniment terapeutul pune intrebari pentru mintea inconstienta care raspunde prin miscari ideo-motorii cum ar fi miscarea degetelor. Mai tarziu, in timpul lucrului cu transa, cand te referi la incetinire intr-o poveste despre sofat, este mai posibil ca ocnii sa accepte sugestia Zeig, De vreme ceaceasta este o tehnica importanta, am folosito generos in aceasta carte.

Geary face o deosebire importanta intre insamantare si sugestie, scotand in evidenta faptul ca cu insamantarea este intotdeauna un teren necultivat. Tu si partenerul tau va uitati atenti la fiecare, fiecare anticipand si raspunzand la miscarile celuilalt.