Cismaru, Diana-Maria (): Comunicarea interna in organizatii, Bucuresti: Ioan/ Mihai Deac (): Schimbare organizațională și comunicare internă. Cismaru, D.M. Comunicarea internă în organizaţii. Bucureşti: Editura Tritonic, 2. Drucker, P. Despre profesia de manager. Bucureşti: Meteor Press, Iacob, Dumitru, Cismaru, Diana-Maria, Pricopie, Remus (). Relaţii publice Comunicarea internă în organizaţii, [Internal communication in organizations].

Author: Goltilmaran Tokree
Country: Latvia
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 23 January 2014
Pages: 479
PDF File Size: 13.9 Mb
ePub File Size: 5.81 Mb
ISBN: 703-6-54789-166-3
Downloads: 99068
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jukora

Reusita comunicarii depinde de adecvarea continutului si formei de comunicsrea a mesajului cu capacitatea de perceptie si intelegere a receptorului, cu starea sa sufleteasca sau fizica probleme de sanatate, familiale etc. Daca informatiile sunt formulate ambiguu, mesajul este interpretat de fiecare receptor in functie de cunostintele sale si poate fi deformat de la forma corecta; astfel, sarcina respectiva nu va fi rezolvata corespunzator.

Singura utilizare a intranetului in cadul companiei este pentru organizatki posta moduluri de curs pe diverse teme, destinate angajatilor din farmacii. Avantajele oferite de intranet sunt: Autorii lucrarii Managementul organizatiei afirma ca: Sedinta este o metoda de comunicare pentru rezolvarea unor sarcini cu caracter informational sau decizional. Efortul comun trebuie sa se centreze pe gasirea unor solutii flexibile care sa cuprinda toate fortele colective.

Aceste sedinte se desfasoara atat dupa un calendar prestabilit pentru a urmari stadiul lucrarilor, calitatea etc.

Din aceasta acceptiune generala a reiesit si modelul elementar al comunicarii fig. Cand un anumit departament are de trimis un pachet, trebuie sa dea telefon secretarei, soferului sau directorului ibterna dezvoltare pentru a afla ziua si ora la care pleaca masina.

Structure of the course:

Rolul de lider cere sefilor sa indeplineasca functiuni atat de serviciu, cat si de suport socio-emotional sa coordoneze si sa controleze munca subordonatilor si sa acorde atentie nevoilor sufletesti si dorintelor acestora.

Autorii volumului Teoria proceselor de comunicare sunt de parere ca: De aceea, ei trebuie sa fie foarte buni ascultatori. Fiind bidimensionala implica auzul si vazulea permite emitentului sa evalueze pe loc modul in care a fost primit mesajul. Pentru reusita sedintei, specialistii fac o serie de recomandari atat conducatorului, cat si comujicarea Comunicarea interna are in principal rolul de a transmite interja, cunostinte si decizii, de a prezenta rezultatele tehnice, economice, de a explica o noua orientare, o noua metoda, o noua tehnologie etc.

  BURLESKA GOSPODINA PERUNA BOGA GROMA PDF

Angajatii pot accesa cursul respectiv timp de saptamani, apoi au o perioada de evaluare in care li se testeaza cunostintele acumulate in urma acelui curs. Suprapunerea structurii are consecinte asupra ijterna si a continutului comunicarii, a crearii retelelor de comunicare si a emergentei rolurilor de comunicare specifice.

International Journal of Reviews and Studies in Economics and Public Administration

Sustainable entrepreneurship in SMEs: Ca initiatori si coordonatori ai comunicarii, si managerii au tendinta de a ridica bariere artificiale in comunicarea cu subalternii sau cu omologii lor datorita: Din aceasta cauza am propus cateva metode pentru inlaturarea lor. O buna xismaru se poate realiza atunci cand se creeaza o atmosfera propice, permisiva.

Grupurile de Intranet – cum ar fi grupurile organizaii discutie, camerele de chat si conferintele audio-video – pot fi folosite pentru a dezvolta echipa si a imbunatati colaborarea in cadrul unui proiect. Gesturile, mimica, pozitia corpului reprezinta stimuli ce pot fi folositi pentru a mari eficacitatea comunicarii.

Toate calculatoarele dintr-o retea trebuie sa comunice intre ele pe baza unui set de reguli fixe limbajdenumit protocol.

Emitentul si receptorul trebuie sa comunice atat in perspectiva, cat si in prezent; scopurile si mijloacele comunicarii trebuie sa fie adaptate unor perspective si arii de cuprindere largi. Pentru atingerea acestui scop, am consultat diverse departamente din cadrul organizatiei, am cerut opinia specialistilor din departamentul IT si am colectat diverse informatii legate de perceptia procesului de comunicare interna si externa de catre angajatii companiei.

Acest tip de legatura este folosita in general de marile organizatii universitati, scoli, corporatii deoarece serveste cel mai bine scopurilor acestora. Practica releva ca ignorarea de catre conducatori a tipurilor umane si incercarea de a adopta aceeasi atitudine fata de personalitati si temperamente diferite duce deseori la esecuri materializate in pierderi de timp, tergiversari in rezolvarea unor probleme, provocarea unor conflicte, adversitati intre participanti. Solutii pentru optimizarea folosirii Internet-ului.

Ca si in cazul comunicarii interpersonale, a carei optimizare aduce beneficii pentru cei care o practica, optimizarea comunicarii organizationale poate induce efecte durabile si pozitive in activitatea de ansamblu a organizatiei.

Criza de comunicare interna poate genera si criza de imagine a organizatiei. Modelul elementar al comunicarii Procesul de comunicare din cadrul organizatiei se poate defini, dupa tipicul comunicarii interumane, ca proces prin care are loc schimbul de mesaje in vederea realizarii obiectivelor individuale si comune ale membrilor ei.

  MANUAL DE VOLADURAS EN TUNELES LOPEZ JIMENO PDF

Stilul de conducere predominant in organizatie isi pune amprenta asupra comunicarii orizontale. Multi sefi au dificultati in echilibrarea acestor doua solicitari ale rolului lor.

Organizaiti vorba de problema comunicarii, un factor important in viata cotidiana, atat in planul personal, interuman, cat si in planul social, organizational. Energy Procedia 4, De exemplu, cand seful transmite un mesaj unui subordonat in biroul sau, acesta capata o importanta oficiala; in biroul subordonatului, mesajul poate parea ca un simplu repros; pe strada, ibterna fi perceput ca un mesaj lipsit de importanta, iar la domiciliu poate fi considerat ca un semn de atentie sau prietenie.

Diana-Maria Cismaru – Google Scholar Citations

Acestea intrrna mai mult de latura umana, de componenta psihologica atat manageri, cat si subordonati inclusa in proces, decat de latura materiala. Ascultarea activa este un factor important pentru a avea o comunicare eficienta in cadrul organizatiei; ea ajuta la diminuarea baierelor de statut, de perceptie, de cultura si de personalitate. Orgqnizatii la dispozitie browsere grafice, Web-ul a schimbat considerabil in bine felul in care erau folosite retele de computere.

Characteristics of organizational culture and climate in knowledge-intensive organisations.

Numarul clientilor care isi fac un card de fidelitate creste in fiecare luna. Se intampla uneori ca indivizii sa selecteze informatiile primite in functie de propria lor perceptie, blocand astfel anumite informatii noi din cauza ca acestea intra in conflict cu convingerile si asteptarile proprii, sau fiindca sunt considerate irelevante pentru ei si pentru grupurile sociale din care fac parte. Asociatia Americana de Management a elaborat o lista cu zece reguli privind comunicarea eficienta [21]: Scrutinizing the impact of CCS communication on the general and local public: