Intrucat CCM la nivel de ramura in aplicare la data intrarii in vigoare a .. Pana la , vechimea in munca se probeaza cu Carnetul de. Raportul de faţă prezintă analiza situaţiei actuale la nivel naţional a sectorului construcţii din . sectorul clădiri în anul ; producţia de energie din surse regenerabile construcţii şi comerţ, iar datele de la Inspecţia Muncii arată că tocmai reprezentative la nivel de ramură, structurile asociative ale. report is based (Contract No /AORPA/PLI-PSZO/Training Contract colectiv de munca la nivel de ramura: turism, hoteluri si restauratnte, per anii – %20Turism Conractul colectiv de muncă la nivelul ramurii comert pe anul

Author: Grocage JoJodal
Country: Swaziland
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 10 September 2010
Pages: 63
PDF File Size: 10.42 Mb
ePub File Size: 11.68 Mb
ISBN: 232-2-27559-724-8
Downloads: 88448
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tujas

In pregatirea recursului trebuie sa inlaturati argumentele aduse de instanta in sustinerea deciziei. Intrebarea nu face obiectul domeniului meu de competenta. Liviu, Daca formularea din CCM la nivel de unitate nu face nicio referire suplimentara privind acordarea ajutorului mentionat de exemplu nu conditioneaza acordarea ajutorului de dovedirea nivep cheltuielilor legate de inmormantarea parinteluiatunci DA, fiecare dintre cei doi frati are dreptul de a beneficia de acest ajutor, in calitate de fiu al parintelui decedat.

Buna Dora, Am fost plecat in vacanta fara net. Lucrez la o societate privata care in cursului lunii decembrie a decis de comun acord cu salariatii sa faca o recuperare in avans 2 sambete a unor zile din apropierea sarbatorilor de iarna.

Si in cat timp de la solicitarea acesteia trebuie acordate recuperarile? CCM nu pot contine drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin CCM aplicabil la nivel superior art.

Marieta, Delegarea nu consituie element al registrului de evidenta a salariatilor, motiv pentru care perioada in care un salariat este delegat nu se inscrie in Revisal. Mai este de mentionat faptul ca postul pt promovare nu a fost vizat de concedierea colectiva si a ramas vacant in urma plecarii angajatului la o alta firma.

Exista si o alta procedura de ocupare a postului pe o perioada determinata? Apelez la dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat privind situatia in care ma aflu: In cazul in care ISJ aproba continuarea activitatii inca un an, puteti incheia un nou CIM pe durata determinata in conditiile art.

  ALMOTRIPTAN MALATE PDF

Ci sa se adreseze? CO trebuie efectuat integral pana la sfarsitul anului, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic art. Artemiza, Activitatea continua si permanenta, presupune dimensionarea corecta a personalului care sa asigure acest caracter continuu cc, permanent.

Liviu, Prin decizie a angajatorului se va constata cazul de incetare nifel drept a CIM in ziua in care salariatul indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare pentru pensionare — Anexa nr.

Stiu ca pentru inregistrarea aceasta Revisalul ciunteste perioada lucrata cu o zi, insa logica mea este urmatoarea: Conform art 56 lit i contractul inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.

Va rog mult sa-mi spuneti, pentru o profesoara care a intrat in concediu crestere primul copil si a depus doua cereri pentru aprobarea concediului: De ce nu ati trimis o scrisoare dnei prin care sa-i solicitati explicatii privind neprezentarea la serviciu dupa 3 iunie ? IR, Unde exista acord, nu exista culpa. Daca se poate sa-mi spuneti care este temeiul legal ca sa pot sustine argumentatia indiferent daca este da sau nu in consiliul de administratie.

In opinia mea, persoana respectiva trebuie tratata ca orice angajat roman, avand toate drepturile si obligatiile prevazute de legislatia muncii. Pentru ca pentru respectarea acestui articoldin momentul in care imi aduce salariul de baza rezultat din calcul la salariul minim pe ecomomie, imi scade sporul de noapte cu diferenta dintre acestea. In Procesul verbal al primei sedinte de negociere partile vor consemna: In cazul Delegarii, drepturile salariale sunt acordate de angajatorul sau, pe cand in cazul Detasarii, acestea sunt acordate de angajatorul la care s-a dispus detasarea.

Daca am o angajata cu handicap impozit pe salariu 0 este normal ca in fisa fiscala veniturile sa apara tot zero? In mod exceptionalperioada detasarii poate fi prelungita pentru motive ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni art Buna ziua, Angajatul pleaca din firma cu acordul partilor,totul in regula,fac inscrierea in Revisal-numai ca dupa o luna vine inapoi-cum il inscriu in Revisal,eu am optat pt.

NU este necesara refacerea FP intrucat creste temporar doar volumul de munca, nu se modifica responsabilitatile; 2.

Editorial Legislatie RU

Ghita, Daca ultima zi lucrata este 6. De la 1 ianuarie salariul minim brut pe tara va fi de Ron. Discutam despre firma X la care s-a realizat o concediere colectiva in urma cu aprox 4 luni. Cei de la ITM nu au fost in masura sa-mi dea un raspuns lamuritor. Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Pana se va optine aprobarea va mai dura ceva timp.

  INTERRUPTORES TERMOMAGNETICOS SIEMENS PDF

Cum pot incadra corect, urmatoarea situatie.

Cum poti sa promovezi in treapta? Am respectat etica profesionala,mi-am asumat responsabilitatea organizarii concursului cu criterii riguroase pentru a castiga cel mai bun. Criteriul de apartenenta la sectoarele de activitate este acela al obiectului principal de activitate inregistrat la Registrul Comertului, conform codului CAEN art.

Andreea Adina, Imi pare rau, intrebarea dvs. Practic — ar fi f. Constatarea nulitatii CIM si stabilirea, potrivit legii a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor. Ideea este ca daca refuzati acest post vacant oferit, din punct de vedere legal, ei clmert indeplinit obligatiile, refuzul indreptatind concedierea dvs. ITM Bucuresti a publicat in Ce-ati face daca ati lucra intr-o multinationala?

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

Multumesc frumos pentru raspuns. Am intampinat o alta problema: Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in comertt si in serviciu, nivfl se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta — Art.

Una din salariate a fost la minister sa-si dea gradul si atunci a aflat ca nu poate. La data de 1. Nu putem angaja nici zilieri pt. Cum sa procedez in continuare? Va multumesc anticipat pentru raspuns si va urez Sabatori Fericite si pline de caldura celor dragi si un AN NOU prosper si sanatos din toate punctele de vedere.

Totodata eu am contract pe perioada nedeterminata. Drept cu sustinerea licentei in luna februarie iunie 2o11 am nascut 5. Intrucat nu s-a intamplat acest lucru pentru ca nu a fost posibil, sau nu au fost cunoscute prevederile CM comeft ale Regulamentului Internacum trebuie sa aplicati prevederle art din CM: